Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Τι ήταν τα ρωμαϊκά λουτρά; Πώς λειτουργούσαν; Πώς θα ήταν τα λουτρά της Σάμης και του Πανόρμου στο Φισκάρδο; Πώς θα αισθάνονταν όσοι έμπαιναν στους χώρους τους; Μήπως η κρήνη στο βόρειο άκρο της Σάμης θέλει να μας διηγηθεί κάτι; Το ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης σχεδιάστηκε με σκοπό να απαντήσει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και ακόμη περισσότερες και να εισάγει μικρούς και μεγάλους στη μορφή και τη χρήση μνημείων για τη λειτουργία των οποίων ήταν απαραίτητη η χρήση του νερού στη Σάμη και το Φισκάρδο των ρωμαϊκών/ υστερορωμαϊκών χρόνων.

Με τη χρήση κάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR HMD All in One) ή οθόνης και χειριστηρίου επιτυγχάνεται η εικονική περιήγηση του χρήστη στα λουτρά της Σάμης και της πόλης Πανόρμου. Σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, στην περίπτωση των λουτρών του Φισκάρδου, παρέχονται οι σχετικές πληροφορίες ή  στην περίπτωση των λουτρών της Σάμης ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

Ένα κινούμενο σχέδιο με θέμα την κρήνη της ρωμαϊκής Σάμης προσπαθεί με απλό και διασκεδαστικό τρόπο να εξηγήσει στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης τη χρήση και τη σημασία της για την πόλη. Ο μικρός Μεμάς είναι η αφορμή για να ξεκινήσουν όλα…